50ste lid energiecoöperatie in het zonnetje gezet door groep 8-ers van basisschool De Parachute


Persbericht
Voorburg 14 oktober

EC-LV is trots en verheugd dat de leerlingen van groep 8 van Basisschool De Parachute het 50ste lid van EC-LV in het zonnetje hebben gezet. Uit handen van twee leerlingen ontving de heer Ben Bleijs een bos zonnebloemen en het boek Mijn huis energiezuinig. Hoe pak je dat aan?

Voorafgaand aan de overhandiging was er een interactieve science gastles over duurzaamheid en energie verzorgd door Hank Ort, voorzitter van Energy Common Leidschendam-Voorburg.

“Je kan goed merken dat de Parachute een school is met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Zo konden de leerlingen van groep 8 mij goed vertellen waarom duurzaamheid belangrijk is en wat iedereen daar zelf aan kan doen”, aldus Ort. “Een aantal leerlingen is enthousiast om mee te denken met onze energy common. Dat past goed in ons streven meer jeugd te betrekken bij ons initiatief.”

Het 50ste lid de heer Bleijs was verheugd met het boek. Hij vertelde dat hij al diverse maatregelen genomen heeft om het energieverbruik van zijn eigen woning omlaag te brengen. “Ik wil me graag inzetten om met hulp en ondersteuning van EC-LV, verduurzaming op de kaart te zetten bij de andere bewoners van mijn appartementencomplex”.

Over openbare basisschool de Parachute
obs De Parachute ligt aan de Van Lodensteijnstraat 6 in Voorburg Noord. De Parachute is een gezonde school met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Dit komt tot uitdrukking in het stimuleren van een gezonde leefstijl door o.a. het gezamenlijk eten van groenten en fruit (geleverd door EU-Schoolfruit) en sinds dit schooljaar drinken alle kinderen water in de pauze. Er is twee keer per week gymnastiek door de vakleerkracht. Ook is er aandacht voor bewegend leren, zo zijn er stickers op de vloer en op de trap die het bewegend leren stimuleren. Het dak van de gymzaal is voorzien van zonnecollectoren. In de gang hangt een paneel waarop leerlingen leren hoeveel energie dit oplevert. De school heeft bovendien een groen/blauw schoolplein met moestuinbakken voor de leerlingen.

Over Energy Common Leidschendam-Voorburg (EC-LV)
De Energy Common Leidschendam-Voorburg is een vereniging van actieve inwoners van Leidschendam en Voorburg. We hebben deze opgericht om bij te dragen aan een klimaatbestendige, leefbare gemeente met betaalbare, groene energie voor iedereen. Wij zijn er voor alle inwoners van onze gemeente die duurzame energie willen gebruiken of advies willen bij het verduurzamen van hun huis. Samen staan we sterker. Meer informatie via: https://www.ec-lv.nl/
Media
  • Ben Bleijs en leerlingen obs de Parachute
  • Tekening groep 8 leerlingen obs de Parachute