Afsluiting schoolproject Kleur! en Oekraïne actie.

“Oekraïne, Oekraïne!”. Mocht iemand er nog over twijfelen, dan maken de kleuters van basisschool ‘De Parachute’ wel

duidelijk waarom het schoolplein blauw met geel versierd is. Bij een kraampje in dezelfde kleuren staan ouders in de rij om een stempelkaart te kopen. De opbrengst gaat naar Giro 555. 

In de school ruikt het naar versgebakken taart. De leerlingen hebben cupcakes, boekjes of spulletjes van huis meegenomen, en de school doet oude strips en spelletjes in de verkoop. Ouders lopen enthousiast langs alle lokalen. Voor het eerst sinds de coronaversoepelingen mogen ze weer op grote schaal de school in. De actie voor het door oorlog getroffen land, valt samen met het kleurenproject van de school. In iedere klas staat een andere kleur centraal, maar de Oekraïense kleuren overheersen.  

In groep 7 vertellen de leerlingen dat ze het fijn vinden om iets te kunnen doen. Mauro vindt het leuk hoe mensen reageren. “Het gaat bijna iedere dag over Oekraïne. In het Jeugdjournaal, bij nieuwsbegrip, of gewoon in de klas". Ook Gijs vindt het belangrijk iets bij te dragen, en vindt het ook gewoon leuk om te doen. Dat geldt ook voor Micha. Hij heeft familie in die regio en hoopt dat de oorlog snel is afgelopen.  

Directeur Mariella Ditmar vindt het fantastisch dat de school weer ‘open’ kan en denkt dat de actie ook goed is voor de
bewustwording van de kinderen. Zij verwacht dat er binnenkort ook vluchtelingenkinderen naar de school komen. 

 

Zakgeld 

De leerlingen van groep 5 gaven zelfs hun eigen zakgeld en haalden statiegeldflessen op. Eén leerling mocht in het cafeetje in zijn buurt een ‘fooienpotje’ neerzetten en haalde zo veertig euro op. Zo stond de teller in groep 5 voor de actiemiddag al op 145 euro.  

Maar Neelie en Erin uit groep 6 en Cara en Isa uit groep 3 vestigden het record: zij maakten en verkochten sieraden, haalden flessen op, keken hun ouders lief aan, en vervolgens oma, gooiden toen nog hun spaarpot leeg en haalden zo 1000 euro op!  

Totaal zamelde de school 1976,06  euro in voor het goede doel. 

 

Media
  • o2
  • o1
  • Cara
  • WA3
  • WhatsApp Image 2022-03-25 at 19.35.24