Welkom in groep 6,

Groep 6 is een gezellige klas met 21 leerlingen. Op maandag, dinsdag en woensdag krijgen ze les van Juf Karen. Op donderdag en vrijdag is Juf Hanna er. De kinderen uit groep 6 hebben om de week op donderdag zwemles. In de week dat er geen zwemles is, hebben ze een extra gymles van de juf op vrijdag.

 We starten de ochtend elke dag met een kwartier stillezen. Met de kinderen die dat nodig hebben wordt extra geflitst op de computer. Ook wordt er twee keer per week met kinderen uit groep 7 gelezen op de gang.

Elke dag werken we met een coöperatieve werkvorm om bijvoorbeeld de tafels, een spellingregel of het klok kijken goed te oefenen. Hierbij zijn de kinderen actief aan het leren. Ook maken wij een poster waarop de kinderen kunnen zien hoe goed ze vooruitgaan met het automatiseren van de tafels.

In groep 6 bereiden alle kinderen een boekbespreking voor. Ze vertellen wat over de schrijver, het verhaal, waarom zij dit zo’n leuk boek vinden en natuurlijk wordt er ook een stukje voorgelezen.

Dit jaar hebben wij elke woensdag, donderdag en vrijdag EU-fruit, dat vinden de meeste kinderen heel erg lekker! In het begin van de week wordt het aanbod bekend gemaakt, zodat u uw kind eventueel een aanvullend stuk groente of fruit kunt meegeven. Het project is zo opgezet dat de kinderen kennismaken met verschillende soorten groente en fruit.

Groep 6 krijgt elke week ook huiswerk mee. Dit is om extra te oefenen met de stof die we in de klas hebben behandeld, maar ook om te leren plannen hoe je huiswerk maakt. Daarnaast krijgen de kinderen af en toe samenvattingen mee van natuur/techniek, aardrijkskunde en geschiedenis, zo kunnen de kinderen leren voor de toets.