De Parachute is een gezonde school met aandacht voor duurzaamheid en milieu.
Wij stimuleren een gezonde leefstijl. 

Bewegen is gezond! 


SmartBreaks zijn slimme beweegtussendoortjes voor in de klas, gestuurd door een filmpje of animatie op het smartboard. Ze zijn inzetbaar met verschillende doeleinden en de oefeningen vergen geen voorbereidingstijd of extra materiaal. Het enige wat jij nog hoeft te doen is op de Play knop drukken.
 
Trakteren
Als uw kind jarig is, mag het uiteraard in de klas trakteren.
Wij vragen u nadrukkelijk om “gezonde” traktaties.
Websites waarop u leuke, gezonde traktaties kunt vinden:
http://www.gezondtrakteren.nl
http://www.lekkerfitopschool.nl
http://www.party-kids.nl
http://www.kind.nl/articles/140
http://www.topfitkids.nl

EU-Schoolfruit
EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. En de Parachute doet weer mee vanaf 5 september 2022! 
Het is ook leerzaam. Middels de Schoolfruitlessen, Digibordlessen en aanvullend lesmateriaal leren de kinderen over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente. 

Wel even belangrijk om te benoemen, dit is geen vervanging van de lunch die de kinderen zelf meenemen van huis
 

 
Met EU-schoolfruit leren de kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Duurzaamheid
Het dak van onze gymzaal is voorzien van zonnecollectoren. In de gang hangt een paneel waarop leerlingen leren hoeveel energie dit oplevert. 


 

Groen/blauw schoolplein
Kinderen leren veel van buitenspelen. Ons schoolplein is veranderd in een groene en uitdagende ontdekplek waarbij het vrije spel voorop staat, met speelobjecten die uitnodigen tot bewegen en die de fantasie prikkelen. 
 
 
Regenwater vindt via de waterdoorlatende bestrating een weg naar de wadi waar het gebufferd wordt en langzaam naar het grondwater zakt. Al slootje-springend ervaren onze leerlingen hoe je duurzaam en waterbewust met je omgeving kunt omgaan.
Zo is ons schoolplein niet alleen groen en uitdagend, maar ook blauw, duurzaam en educatief!

Sport en Welzijn 
Sport en Welzijn is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding. Door samen te werken met verschillende partijen en verbinding met de bewoners wordt vormgegeven aan het beleid van de gemeente op dit gebied.
Tessa van der Linde is onze buurtcoach.
Zij is te bereiken via tessa.vanderlinden@senw-lv.nl
Bezoekt u ook de website: http://www.senw-lv.nl/over-senw 
Klik hier voor meer informatie op onze website.